Офіційний сайт Москалівська початкова школа
Лановецької міської ради Кременецького району Тернопільської області

Москалівська ЗОШ І - ІІ ст. перепрофільована з 2021 року (Рішення ІІІ пленарного засідання ІІІ сесії 8 скликання Лановецької міської ради Кременецького району Тернопільської області від 14 червня 2021 року №930) 
Середа, 15.05.2024, 15:17
Меню сайту

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Головна » 2015 » Березень » 6 » 20 лютого в День Героїв Небесної Сотні був проведений Урок Мужності та Української звитяги «Заповіти героїв. У нашій пам’яті вони назавжди
    16:45
    20 лютого в День Героїв Небесної Сотні був проведений Урок Мужності та Української звитяги «Заповіти героїв. У нашій пам’яті вони назавжди

     «У нашій пам’яті вони назавжди залишились»

    Небесна сотня – безневинна жертва…
    Бандитам не сховатись за хрестом
    Отим хрестом, де їхня совість мертва
    Зрікається і серцем і чолом…
            Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

                20 лютого  в День  Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України був проведений Урок Мужності та Української звитяги «Заповіти героїв. У нашій пам’яті вони назавжди залишились».

          На фоні комп’ютерної презентації школярі читали вірші присвячені пам’яті героїв Небесної сотні, інсценізували окремі твори. Не в одного з присутніх з’явилися сльози, коли звучали пісні «А я живий»  у виконанні Солтис Діани та Талабан Діани; «Мамо, не плач»  - Шиптицького Романа.  А монолог «…Мені не болить…Я - живий… Не болить … Мамо…», який прочитала Солтис  Іра  не залишив байдужим нікого.   

     «Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв «Небесної Сотні» у наших серцях, а розмірений бій хронометра відчеканить час скорботи, душевного болю і жалю…… Тож хвилиною мовчання вшануємо невмирущу пам’ять про загиблих героїв Небесного Війська» закликали ведучі лінійки пам’яті Вадим Корнелюк і Катя Ліщук.
            У залі панувала тиша. Тиша, в якій відчувалися біль, смуток і скорбота. Тиша, що стала символічною хвилиною мовчання за подвиг Героїв Небесної Сотні

     Ми ще не раз згадаємо цю весну
    І ці події , і цей кривавий шлях
    І закарбуєм в серці Сотню Небесну 
    Яка тепер на небесах!

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Переглядів: 561 | Додав: ЛММ | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0