Офіційний сайт Москалівська початкова школа
Лановецької міської ради Кременецького району Тернопільської області

Москалівська ЗОШ І - ІІ ст. перепрофільована з 2021 року (Рішення ІІІ пленарного засідання ІІІ сесії 8 скликання Лановецької міської ради Кременецького району Тернопільської області від 14 червня 2021 року №930) 
Середа, 15.05.2024, 23:49
Меню сайту

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Головна » 2015 » Березень » 20 » Давай повернемо Землі всі веселкові кольори
    16:48
    Давай повернемо Землі всі веселкові кольори

    Давай повернемо Землі всі веселкові кольори.

    22 березня світ відзначатиме Міжнародний день води. Ми знаємо, що вода є джерелом життя та основним елементом усього живого на Землі. За даними ООН, шоста частина населення Землі не має доступу до питної води. Якщо не вжити термінових заходів, до 2025 року без життєдайної вологи можуть залишитися 3 мільярди людей, а дві третини страждатимуть від її нестачі..

    За ступенем водозабезпечення Україна посідає одне з останніх місць у Європі. Водні ресурси України використовуються не раціонально,  і забруднюються у декілька разів інтенсивніше, ніж в інших високо розвинутих державах. Ми Всі розуміємо, як важливо зберегти чистоту води, її якість. Адже і не дуже важко виконувати елементарні речі - не захаращувати річки і озера, не зливати в них бруд і нечистоти.
               У рамках відзначення Всесвітнього дня води  та Всеукраїнського конкурсу  учнівських колективів екологічної просвіти «Земля - наш спільний дім» на тему «Збереження водних ресурсів України» учасники агітбригади  «Еколог» Москалівської ЗОШ І – ІІ ступенів виступили  із закликом  очищати та берегти водні ресурси «Давай повернемо Землі всі веселкові кольори».  Учні підняли  у руках блакитні  повітряні кульки, які символізують краплину води, розповіли про свою просвітницьку і практичну природоохоронну роботу , про ті болі і негаразди , що турбують юних захисників природи . Існує велика проблема - проблема чистої води. І ми вважаємо дуже важливим інформувати  про це і разом з  вирішувати, як жити далі. Від нас з вами залежить, в якому світі ми будемо жити: серед сміттєзвалищ чи  зелено – блакитному.

    Згадали школярі і джерело,з якого бере початок річка Збруч і також закликали його охороняти, бо про нього складено легенди.
            А в нас же за селом є джерело
            Криницею зеленою зоветься
            Богдан Хмельницький сам казав,
            Що сильним стане, хто з нього нап’ється.
            І пили воду козаки й непереможними ставали
           Вода їм сили додала  й ординців розбивали .

              Своєю діяльністю юні екологи залучають в свої лави все більше захисників природи.. Слово, пісня, підкріплені ділом, скоріше знаходить шлях до серця слухача.

    Пам’ятайте, люди, назавжди,

          Неможливо жити без води.
      Закликали присутніх учасники колективу «Еколог» : Настя Солтис, Вадим Корнелюк, Рома Шиптицький, Іра Солтис, Катя Ліщук, Оля Бобелюк та Софійка Слободенюк.
    Приємно відзначити , що у наших школярів пробуджується бажання зберегти навколишній світ, передати його майбутнім поколінням. Своєю діяльність юні екологи залучають в свої лави все більше захисників природи.
                                                          О.Л. Пенчук  вчитель географії,
                                                         педагог – організатор Москалівської ЗОШ І – ІІ ст..

     

    Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
    Переглядів: 635 | Додав: ЛММ | Рейтинг: 2.0/1
    Всього коментарів: 0