Офіційний сайт Москалівська початкова школа
Лановецької міської ради Кременецького району Тернопільської області

Москалівська ЗОШ І - ІІ ст. перепрофільована з 2021 року (Рішення ІІІ пленарного засідання ІІІ сесії 8 скликання Лановецької міської ради Кременецького району Тернопільської області від 14 червня 2021 року №930) 
Вівторок, 14.05.2024, 16:18
Меню сайту

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Статистика

    Онлайн всього: 2
    Гостей: 2
    Користувачів: 0

    Головна » 2015 » Жовтень » 9 » Флешмоб «Дух, що тіло рве до бою»
    10:45
    Флешмоб «Дух, що тіло рве до бою»

          
       

     Як і сотні років тому, нині, на початку третього тисячоліття, ми плекаємо в учнів високі почуття, прагнемо до справжніх духовних цінностей. Серед них – любов до Батьківщини, осмислення себе як частини величної цілісності – свого народу. Формування громадянина-патріота України, підготовленого до життя, з високою національною свідомістю набуває сьогодні особливого значення. Патріотизм у сучасному розумінні – це відчуття того, що в моєму класі, школі, селі, місті, країні все мене стосується, все залежить від мене. 
    Діти мають безпосередній зв'язок із тим, що відбувається в країні: їхні батьки мобілізовані й застосовують зброю. І ми, вчителі,  прагнемо донести до їх свідомості, що  держава і громадянське суспільство роблять усе можливе для відновлення миру та порядку в країні, відбиття зовнішньої агресії проти України, що лише в національній єдності та національній гідності наша сила й незламність.
             У національно – патріотичному вихованні провідне значення має активність учня, його бажання вдосконалювати себе. Саме тому в Москалівській загальноосвітній школі І - ІІ ступенів працює патріотичний клуб «Ми – українці», який  керується головним принципом: хто не знає минулого, не вартий майбутнього. У кожного в серці має бути іскра пам'яті про тих, хто віддав своє життя за наше сьогодення й полум'я милосердя до тих, хто не шкодуючи  себе захищає нас на Сході України. 
          З метою реалізації заходів з виконання обласної програми підтримки осіб, які брали участь в антитерористичній операції та членів сімей загиблих під час проведення антитерористичної операції, увічнення пам’яті про мужніх воїнів, українських військових та добровольців, які боролися з терористичними збройними угрупуваннями самопроголошеної Донецької народної республіки за встановлення контролю над летовищем Донецького міжнародного аеропорту, члени патріотичного клубу та учнівського комітету активно включилися у підготовку до проведення патріотичного флешмобу під гаслом «Дух, що тіло рве до бою», присвяченого захисникам Донецького аеропорту ім. Сергія Прокоф’єва.
        Школярі в ході флешмобу декламували вірші, співали пісень, підняли жовто-блакитні кульки як символ незламного духу мужніх захисників Донецького аеропорту та мирного неба над Україною. Під патріотичні заклики пісень «Бачу колір сонця, чую голос серця» та «»Обніми мене» всі дівчатка школи від першого по дев’ятий клас з кульками в національних кольорах, вирішили показати усім, що немає ні кінця, ні краю щедрості української душі, єдності помислів про мир та прагнення молодого покоління писати історію власними вчинками.
         Саме така активна небайдужа громадянська позиція учнівської молоді має важливе значення не тільки для підтримки захисників Вітчизни, але і для формування майбутнього нації українців.
                                                       О.Л. Пенчук, педагог-організатор
                                                       Москалівької зош І-ІІст.

    Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
    Переглядів: 415 | Додав: ЛММ | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0