Офіційний сайт Москалівська початкова школа
Лановецької міської ради Кременецького району Тернопільської області

Москалівська ЗОШ І - ІІ ст. перепрофільована з 2021 року (Рішення ІІІ пленарного засідання ІІІ сесії 8 скликання Лановецької міської ради Кременецького району Тернопільської області від 14 червня 2021 року №930) 
Середа, 15.05.2024, 00:34
Меню сайту

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Головна » 2015 » Жовтень » 30 » Козаку найперше – воля, Козаку найперше – честь!
    22:10
    Козаку найперше – воля, Козаку найперше – честь!

    13 жовтня в Москалівській  загальноосвітній школі  І – ІІ ступенів  з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу учнів відзначали День захисника України.
         З 1996 року в нашій школі діє дитяче об’єднання козацького напрямку «Зелена криниця» . Тут діти вивчають традиції та звичаї українського козацтва. А тому посвята у козачата – особливе свято.
         Цьогоріч воно було приурочене Дню захисника України  і проводилося напередодні  свята Покрови Пресвятої Богородиці – одного з найголовніших свят козаків..  П’ятикласники готувалися заздалегідь. Вивчали кодекс лицарської честі, правила козака, його поведінки вдома, в школі і громадських місцях.
         Під звуки козацького маршу виносять козацькі хоругви куреня та роїв, всі спільно виконують гімн України. Ставши козаком, кожен бере на себе обов’язок бути гідним цього високого ймення, працювати для розвитку та становлення України. І ось відповідальна, урочиста і незабутня мить – присяга та посвята у козачата. Кожен рій вітав  молодих  козачат, звучали пісні та вірші .    
               З напутніми словами до дітей звернувся  директор школи Ю.М. Поплавський. Він просив їх дотримуватися у майбутньому житті слів присяги.
         Курінний школи   благословив їх на добрі справи у розвитку духовності і патріотизму, популяризації здорового способу життя і поширення козацьких традицій.
         Готувала  учнів  до вступу у козачата класний керівник Ратушняк Г.М.     
    Члени дитячого об’єднання   вивчають звичаї, традиції українського козацтва, вчаться  бути спритними, мужніми, сміливими, любити свій рідний край, берегти його природу.
         Вступивши в козацькі лави, кожен бере на себе обов’язок бути гідним цього високого ймення та жити задля розквіту  і становлення  рідної України.
         

    Переглядів: 524 | Додав: ЛММ | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0