Офіційний сайт Москалівська початкова школа
Лановецької міської ради Кременецького району Тернопільської області

Москалівська ЗОШ І - ІІ ст. перепрофільована з 2021 року (Рішення ІІІ пленарного засідання ІІІ сесії 8 скликання Лановецької міської ради Кременецького району Тернопільської області від 14 червня 2021 року №930) 
Середа, 15.05.2024, 08:17
Меню сайту

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Головна » 2015 » Березень » 6 » Всеукраїнська природоохоронна акція «Годівничка»
    15:46
    Всеукраїнська природоохоронна акція «Годівничка»

    Всеукраїнська природоохоронна акція «Годівничка»

                  Птахи - невід’ємна частина природи. Вони стали окрасою садів, парків,полів та лісів та мають наукове, виховне й естетичне значення. Складним періодом у житті пернатих є зима, коли  частина корму схована під снігом . Найуразливішою групою серед пернатих є дрібні садові пташки, які часто гинуть у цей час не від холоду, а від голоду. Адже кожен знає - сита пташка не замерзне навіть у найлютіший мороз.
        Учні Москалівської загальноосвітньої школи І – ІІ ступенів долучилися до Всеукраїнської природоохоронної акції “Годівничка”, яка запроваджена Всеукраїнським товариством охорони птахів.
         Мета даного заходу була направлена на привернення уваги школярів до життя зимуючих пернатих, ознайомлення із видовим різноманіттям зимуючих птахів нашої місцевості, необхідності їх підгодівлі,  здійснення практичної природоохоронної роботи, виховання у дітей поваги та бережливого ставлення до природи та бажання допомогти зимуючим птахам вижити у скрутні зимові місяці .
           Протягом тижня  учні 2-6 класів приносили до школи годівнички різних типів. Творчо, з фантазією вони підійшли до цієї справи. Вироби відрізнялися своєю оригінальністю. Вони були з різних матеріалів: очерету, березових гілок, фанери, дерев’яних брусків, вагонки та ін.
        Незвичайні годівнички зробили Юля Дудар (4 кл.), Мирослава Макодрай  (4 кл.), Іванка Гутей (4 кл.), Діана Солтис (5 кл.), Діана Талабан (5 кл.) .
          Після проведеного конкурсу годівнички були розвішані на шкільному подвір’ї. Також був проведений конкурс малюнків та віршів присвячений темі зимуючих птахів .  Діти відгадували загадки, кросворди, оформляли проекти,  складали невеликі оповідання про птахів узимку . 
              Ось як написав  учень 3 класу Роман Скакун  «Прийшла холодна зима . Багато птахів відлетіли до теплих країв . Але є й такі , які не бояться морозів та хуртовин : снігурі , горобчики , синички , ворони , голуби . Цим пташкам важко знаходити їжу під покровом снігу . Я з друзями розвішую годівнички і слідкую , щоб там завжди був корм для пташок . Прийде весна , прилетять з теплих країв їхні друзі і вони разом порадують нас своїм чарівним співом».
         А це розповідь Каті Нукало (3 клас) «Прийшла зима . На вулиці стало холодно , все засипало снігом. Пташкам важко стало знаходити собі їжу . Горобці та синички прилітають ближче до людських осель . Дятли шукають їжу в корі дерев . Вдома в садку ми з татом  повісили годівничку . Кожного ранку я приношу до годівнички зерно та насіння . Пташки із задоволення прилітають до годівнички ,їдять і дякують нам за турботу».
              Якщо кожен із вас у зимовий час допоможе птахам – зробить годівничку, насипле небагато зерна, хлібних крихт, то цим допоможе перезимувати нашим птахам. Давайте разом турбуватися про братів наших менших.
           На думку екологів, така підтримка птахів узимку має велике значення, адже цим люди зможуть вберегти від загибелі велику кількість птахів. А влітку вони віддячать і радуватимуть всіх своїм співом та зовнішнім виглядом.
                     О.Л. Пенчук, педагог – організатор,
                     вчитель географії Москалівської ЗОШ І – ІІ ступенів

    Прикріплення: Картинка 1
    Переглядів: 780 | Додав: ЛММ | Теги: Всеукраїнська природоохоронна акція | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0