Офіційний сайт Москалівська початкова школа
Лановецької міської ради Кременецького району Тернопільської області

Москалівська ЗОШ І - ІІ ст. перепрофільована з 2021 року (Рішення ІІІ пленарного засідання ІІІ сесії 8 скликання Лановецької міської ради Кременецького району Тернопільської області від 14 червня 2021 року №930) 
Понеділок, 29.04.2024, 05:25
Меню сайту

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Головна » Архів матеріалів
    Прикріплення: Картинка 1
    Переглядів: 350 | Додав: ЛММ | Дата: 16.06.2015

    Кенгуру 2015.

    Математичний конкурс «Кенгуру» впевнено «стрибає» просторами України та багатьох країн світу. Цей конкурс люблять і діти і вчителі. Незвичні у порівнянні з підручником завдання, способи їх подачі та й сама форма проведення конкурсу  сприяють зацікавленості школярів та викликають інтерес до найскладнішого предмету – математики, - навіть у тих , у кого з нею не дуже добре все виходить.

          Наша школа є постійними учасниками міжнародного етапу конкурсу з 2006 року. Цього річ ми теж не забули про «Кенгуру». 19 березня 20 учнів школи взяли участь у конкурсі. Він сприяє розвитку в учнів логічного математичного мислення. Бажаємо успіхів усім учасникам. Приєднуйтесь!  

    Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
    Переглядів: 396 | Додав: ЛММ | Дата: 05.06.2015

           З нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення,  70–річчя  Дня Перемоги над нацизмом у Європі відбувся Мітинг Слави «Ніхто не забутий, ніщо не забуто!»
        Святкування розпочалося акцією «Мак пам’яті» . Учні школи дарували жителям села виготовлені власноруч червоні маки – символи пам’яті жертв Другої світової війни.
         Біля пам’ятника односельчанам, які загинули в роки війни,  була відслужена панахида, на яку запросили учасники бойових дій та вдови. Школярі поклали квіти, привітали піснями і щирими словами присутніх.
        Односельчан привітала сільський голова Загородня Г.С., а директор підрозділу агрофірми   «Щасновецька»  ППСГ  «Волочиськ – Агро» Наливайчук О.О. вручив грошові допомоги ... Читати далі »

    Переглядів: 358 | Додав: ЛММ | Дата: 18.05.2015

    Давай повернемо Землі всі веселкові кольори.

    22 березня світ відзначатиме Міжнародний день води. Ми знаємо, що вода є джерелом життя та основним елементом усього живого на Землі. За даними ООН, шоста частина населення Землі не має доступу до питної води. Якщо не вжити термінових заходів, до 2025 року без життєдайної вологи можуть залишитися 3 мільярди людей, а дві третини страждатимуть від її нестачі..

    За ступенем водозабезпечення Україна посідає одне з останніх місць у Європі. Водні ресурси України використовуються не раціонально,  і забруднюються у декілька разів інтенсивніше, ніж в інших високо розвинутих державах. Ми Всі розуміємо, як важливо зберегти чистоту води, її якість. Адже і не дуже важко виконувати елементарні речі - не захаращувати річки і озера, не зливати в них бруд і нечистоти.
       ... Читати далі »

    Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
    Переглядів: 632 | Додав: ЛММ | Дата: 20.03.2015

    «Уроки правди від Кобзаря»
    (ГКК 7 клас)

           Кожен вірш Т.Г. Шевченка спрямований у майбутнє. Щоб розібратися у сьогоденні, наші сучасники повинні постійно звертатися до творчості пророка українського народу Т.Г. Шевченка.
        Поезія Шевченка дає відповідь на багато питань, які хвилюють нас сьогодні. Уроки від Кобзаря – це уроки патріотизму, самовідданості, самозречення в ім’я Батьківщини, уроки добра, справедливості, любові до людей.
           Саме про це йшлося на годині класного керівника  на тему: «Уроки правди від Кобзаря»  у сьомому класі. Діти читали вірші Шевченка і робили висновки під керівництвом класного керівника Поплавської Г.М. Звучали і вірші поетів, що склали вінок слави Шевченкові, які підтверджували думки дітей. Година класного керівника пройшла цікаво і змістовно.

    ... Читати далі »

    Переглядів: 420 | Додав: ЛММ | Дата: 20.03.2015

    Щороку в березневі дні усе прогресивне людство вшановує Генія і Пророка, який став символом України - Тараса Григоровича Шевченка.
    З метою відзначення річниці від дня народження, вивчення і популяризації спадщини Великого Кобзаря -  поета і мислителя в школі відбулися  літературні читання  «Обніміться ж, брати мої, молю вас, благаю». Пройшов традиційний конкурс читців поезії  Т.Г. Шевченка «Шевченкове слово в віках не старіє», де звучали твори Т.Г.Шевченка та виставка - конкурс малюнків «Наш Кобзар».  

    Переглядів: 400 | Додав: ЛММ | Дата: 13.03.2015

        4 березня 2015 року виповнилося 200 років від дня народження Михайла Вербицького — українського священика, композитора, диригента, громадського діяча, автора музики до Українського Державного та національного Гімну та150 – річниці першого публічного  виконання національного гімну
    З нагоди цього ювілею учні 9 класу підготували та провели конференцію
    в ході якої ознайомили присутніх з життєвим шляхом Михайла  Вербицького та
    історією створення і  шлях становлення пісні, що стала безсмертною - пісні "Ще не вмерли України" Державним Гімном України. Разом з П. Чубинським, Т.Рильським, М. Вербицьким побували на вечірці київської «Громади», де створювалися слова Гімну. Також учні школи шикуванням відобразили державний Герб – Тризуб.
    Сьогодні в Україні щодня звучить пісня «Ще не вмерли України».  І продовжується в звуках Гімну життя  Михайла Вербицьког ... Читати далі »

    Прикріплення: Картинка 1
    Переглядів: 404 | Додав: ЛММ | Дата: 13.03.2015

    «Наречемось України вірними синами».
    Лине пісня незабутня,
    Горда, величава.
    В ній — надія на майбутнє,
    України слава.
    Нею сонце зустрічає
    Нашу Батьківщину,
    День новий розпочинає —
    Сильна, неподільна.
    До нових здобутків кличе
    Пісня Україну,
    А зовуть її велично
    Державним Гімном.
                  З нагоди 200 річчя  від дня народження Михайла Вербицького та 150 – річниці першого публічного  виконання національного гімну відбулася акція  «Наречемось України вірними синами».

    Прикріплення: Картинка 1
    Переглядів: 360 | Додав: ЛММ | Дата: 11.03.2015

     «У нашій пам’яті вони назавжди залишились»

    Небесна сотня – безневинна жертва…
    Бандитам не сховатись за хрестом
    Отим хрестом, де їхня совість мертва
    Зрікається і серцем і чолом…
            Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

                20 лютого  в День  Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України був проведений ... Читати далі »

    Переглядів: 558 | Додав: ЛММ | Дата: 06.03.2015

    Багатовікова історія українського народу, насамперед літопис життя і смерті народу-великомученика, на долі якого було досить лиха... Майже кожне століття, як свідчать давні джерела, розпочате голодними роками, наслідками епідемій, спустошливими  війнами, чужоземними навалами.
    Людина має пам’ятати, звідки вона родом, де її коріння, глибоко знати історію свого народу, його мову, культуру.
    І знов, у котрий це вже раз,
    Зійшлися ми в одній родині,
    Щоб пом'януть той славний час,
    Коли в офіру батьківщині
    Себе принесли кращі з нас.
    Нема любові понад ту,
    Що окропила кров'ю Крути,
    І ту гарячу кров святу
    Повік Вкраїні не забути.
    У пам’яті кількох народів зберігається історія про 300 героїв, що загинули, захищаючи свою землю від нападників. У давніх греків це були 300 спартанців при Фермопілах, у грузинів – 300 арагвійців на підступах до Тбілісі, а в українців – 300 козаків під Берестечком та ... Читати далі »

    Прикріплення: Картинка 1
    Переглядів: 413 | Додав: ЛММ | Дата: 06.03.2015

    « 1 2 ... 19 20 21 22 »